Lysere i stua

Vi har nå fått inn enda mer vår i stua. De mørke putene er byttet ut med lysere puter, og en deilig vårblomst er plassert på bordet. Det rosa er beholdt, og det kommer nok til å forbli i stua en god stund til! Veggpynten jeg laget her om dagen passer så godt inn der den henger. Jeg synes den ble SÅ fin og tror jeg må lage noen fler 🙂 Oppskrift på veggpynten med stjerner finner du her. 

Hva slags farger bruker dere i vår da? ♥

Deilig søndag

God søndag! Denne dagen har jo bare flydd av gårde, plutselig var klokken snart fem allerede. Vi startet dagen med en lat morgen etterfulgt av deilig frokost før jeg dro videre på trening. Vi har også gått oss en deilig, lang tur i dag. Vi bor på Sinsen, så vi gikk ned til Torshov og fulgte Akerselva til Vulkan før vi gikk videre mot Aker brygge. Det er så deilig å gå litt i byen på søndager. I hvert fall når det er sol og deilig vær. Det kryr jo av folk i Oslo på denne tiden, og det er så herlig å se at så mange nyter vårsola. Vi kjøpte oss lunsj i en foodtruck på Aker brygge, etterfulgt av deilig kuleis langs brygga. Kan ikke skjønne at vi ikke har gått helt ned til byen tidligere! Herlighet, det er jo virkelig ikke langt, og en så koselig tur å gå. Akerselva, St. Haugen, Slottsparken og Aker brygge. Bedre søndagstur finnes omtrent ikke tror jeg. Ja, sånn bortsett fra skog og mark da 🙂


Jeg må beklage mobilbilder, men kameraet ble igjen hjemme i dag. 

Ha en fin søndag videre, så blogges vi ♥

Biff på grønnsakseng

Håper dere har en fin fredag så langt! Forrige helg lagde jeg biff med deilig tilbehør til middag. Det er lite som slår en mør og god biff med deilig tilbehør ved siden av. Perfekt i helgen! Tilbehøret vi hadde ved siden av var stekte potetbåter og en deilig brokkoliblanding. 

DETTE TRENGER DU TIL TO PERSONER:


1/2 brokkoli 1 løk Ca. 10 små sjampinjong To biffstykker Ca. 5-6 poteter 1 ss olje



1.
Begynn med å kutte opp potetene i båter. Bland sammen med krydder og 1 ss olje. Her brukte jeg bare grillkrydder, men blant gjerne sammen andre krydder. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter. 

2. Mens potetbåtene steker finkutter du løk, sopp og brokkoli. Stek dette sammen med litt smør eller olje når det er igjen ca. 15 minutters steketid på potetene. Krydre godt med salt og pepper. Stek til det er gyllent. 

3. Krydre så biffen med salt og pepper eller annet krydder og stek den på ønsket måte. 

Jeg serverte med litt sjysaus ved siden av, og det smakte himmelsk! 🙂 

Håper det smaker! 

 

Diy bokmerker

Her kommer en oppskrift på hvordan du enkelt kan lage dekorative bokmerker. De er virkelig supersøte og ikke minst dekorative. Det beste av alt er at dette lille diy-prosjektet er gjort på ca. 10 minutter. Bokmerkene egner seg utmerket som gaver til noen du er glad i også. Lag personlige bokmerker til hele familien da vel! 🙂 

DU TRENGER: 

Stoff
Garn
Litt tykt papir
Limpistol
Saks

SLIK GJØR DU:

1. Begynn med å klipp til ønsket størrelse på papiret. Jeg klipte ut en bit fra omslaget til et gammelt magasin som hadde litt tykkere og stivere papir enn et vanlig kopiark. 

2. Lim så fast papirbiten i stoffet. Brett inn den ene kanten på stoffet og lim så på baksiden av papiret. 

3. Brett så inn bunnen på stoffet og lim fast. Gjør det samme på den andre siden (toppen) også. 

4. Brett så inn kanten på langsiden. Pass på her at kantene flukter når du legger stoffbiten over til andre bretten. 

5. Lim så fast langs kortsiden i bunn og langs hele langsiden. 

6. Nå skal du lage dusken til bokmerket. Klipp ut en annen bit av det litt tykke papiret og brett dobbelt slik at du får en åpning i bunn. Surr så på garn rundt papirbiten. Når du har surret nok garn rundt papirbiten så trer du en tråd under garnet og knyter i topp. 

7. Legg så en saks mellom åpningen på papirbiten og klipp garnet i bunn. Trådene dine henger nå sammen i toppen der du knøt i en tråd. 

8. Fjern papirbiten og knyt så en tråd rundt dusken ca. 1 cm ned fra toppen. Klipp så av de lange trådene. NB: behold lengde på trådene i toppen. Dusken er da ferdig. 

9. Knyt så sammen tråden i toppen og klipp av slik at den blir ca. 1-2 cm lang. Dette er tråden som skal limes fast i bokmerket. Legg så tråden inn i åpningen på den åpne siden og lim sammen. Ferdig! 

Håper du likte oppskriften og vi prøve deg på å lage bokmerker! 🙂 

Snart helg

Denne torsdagen har bare flydd avgårde. Jeg har endelig landet i sofaen etter en lang dag på jobb, og gud så deilig. Ingenting slår en time i sofaen etter senvakt før leggetid. Nå skal jeg lage meg en deilig skål med propud sjokoladepudding toppet med bær og kokos, og sette på en episode av superoppusserne. Jeg elsker det programmet! De skaper så utrolig mange flotte og funksjonelle hjem. 

Tenk at det snart er helg allerede! Dagene går jo så fort om dagen, og det stresser meg litt i forhold til eksamen. Men jeg kommer vel i mål til slutt med denne eksamenen også. Når denne er levert er det bare èn eksamen igjen før vi reiser til Thailand. Ååå som jeg gleder meg til sol og varme med kjæresten min i hele 17 dager! 

Ha en fin kveld videre ♥

Tips til små bad

Hei og god morgen! I dag tenkte jeg å vise dere litt bilder av badet vårt. Det er ekstremt lite, men jammen har vi ikke fått plass til alt vi trenger der inne. Når vi flyttet inn i leiligheten hadde ikke badet noen oppbevaringsmuligheter annet enn et høyskap som stod der vaskemaskinen vår står i dag. Vi ønsket vaskemaskin her inne for å slippe å bruke fellesvaskeriet i kjelleren, så derfor fjernet vi høyskapet som stod her. Når skapet var fjernet stod vi igjen uten noen muligheter for oppbevaring. Speilet som hang på veggen var et helt enkelt flatt speil, så dette byttet vi ut med et speilskap for å unytte plassen best mulig. Vi hang også opp to hyller over vaskemaskinen for å utnytte veggplassen godt. På hyllene fikk vi god plass til alle håndklær, vaskemiddel og kurver som kan romme alt mulig.

For å skape en lunere og hyggeligere stemning her inne så valgte vi mørke håndklær, rottingkurver, duftlys og en frisk grønn plante. Flisene på veggen er ganske kalde og sterile, samt at gulvet er lyseblått, så det var virkelig behov for å gjøre badet koseligere ved hjelp av litt interiør. 

Et godt tips til dere med små bad er å henge opp hyller i flere høyder for å unytte plassen godt. For å slippe å ha boksene til vaskemiddel fremme så har jeg helt dette over i hvite oppbevaringsbokser. Kurvene rommer alt fra hårprodukter, hårverktøy, såper og alt mulig annet ræl, og er virkelig en nødvendighet for å i det hele tatt holde det litt ryddig her inne 😉 Har du håndklærne synlig slik som oss må de brettes penere enn om de skal ligge i et skap. Å brette håndklær er kanskje ikke det morsomste man gjør, men lag deg en rutine på hvordan du bretter de, så går det lekende lett og ser bra ut på hylla! 🙂 

Vi har hengt knagger på innsiden av døra som dusjhåndklærne kan henge på. På denne måten slipper du å bruke veggplass til håndklær. Mellom vasken og vaskemaksinen har vi også hengt to knagger. Den ene er til en skittentøyspose og den andre er til håndhånkle. Det å få plass til en skittentøyskurv inne på badet er gull verdt. 

Badet er fra 2005, og som dere ser så er det ikke topp moderne, men vi har prøvd å gjøre det beste ut av det, og det synes jeg vi har klart. Jeg skulle gjerne vært foruten de blå flisene på gulvet men 😉 Vi er litt inne på tanken å pusse opp her inne, men vi får se hva vi gjør. Badet er det eneste vi ikke har pusset opp i leiligheten siden vi flyttet inn, så det burde jo strengt tatt fått seg en runde det også. Håper dere fikk noen gode tips til løsninger på små bad 🙂

Ha en fin torsdag! 
 

Sommerklar balkong

Balkongen er nå sommerklar, og jeg kan nesten ikke vente med å nyte sene sommerkvelder her ute. Det er så koselig når lyktene er tent og musikken er på svakt i bakgrunnen. Her skal vi ha mange deilige middager, glass med vin og i det hele tatt bare kose oss. Før hadde vi møbler i rotting her ute, men de solgte jeg tidlig i vår og kjøpte nye møbler som tar mindre plass. De nye møblene unytter balkongen mye bedre enn de gamle møblene gjorde, og vi har faktisk fått bedre sitteplass også. Bordet kan legges ned og stolen kan slås sammen, og på den måten slipper vi at det blir trangt. Veldig fornøyd med valg av møbler her ute altså! 

For å skape en lun og deilig stemning utendørs er det viktig med tekstiler og blomster. Myke puter og pledd er gull verdt når solen går ned og det blir litt kjøligere ute. Jeg skal plante om i blomsterkassen litt nærmere sommeren, og da tenker jeg å blande litt ulike blomster og farger. Noen som har tips til blomster som er lettstelte kanskje? Jeg eier jo ikke grønne fingre, noe som resulterer i at jeg må gå å plukke av visne blomster gjennom hele sommeren, hehe 😉 

Ha en fin onsdagskveld! 

Diy veggpynt av drivved og silkeleire

For litt siden så lagde jeg denne fine veggpynten til stua. Jeg synes den passet så godt inn i dette hjørnet, og det var virkelig deilig med en liten forandring på veggen. Denne veggpynten er noe alle kan klare å lage, og det beste av alt er at den nesten er gratis. 

DETTE TRENGER DU: 


♥ En drivved pinne ♥ Tråd i ønsket farge ♥ Stjerner laget av silkeleire, oppskrift her

SLIK GJØR DU:

1. Start med å lage en løkke på tråden og tre den på pinnen.

2. Stram så til.

3. Fest på så mange tråder du ønsker bortover på pinnen. Lengden på trådene har ikke noe å si enda, men pass på at de er lange nok. Knyt også fast en tråd i hver ende av pinnen som pynten skal henge i. 

4. Når du har festet på alle trådene begynner du å knyte på stjernene. Lag knuten på baksiden og knyt i den høyden du vil ha stjernene. 

5. Fortsett å knyt på stjerner i ulike høyder. 

6. Når alle stjernene er knytt på skal det se omtrent slik ut. Lim så fast knuten bak på stjernene med en limpistol. Heng så veggpynten opp på veggen og dander stjernene pent. Ferdig! 



Håper du likte oppskriften ♥

Vårfølelse på soverommet

Hei og god ettermiddag! Dagen min har ikke gått med til stort annet enn eksamen, og nå er det snart på tide med litt middagslaging. Som dere så tidligere så er rosa den store vårfargen her hjemme hos oss i år, og på soverommet er det intet unntak. Gleden var stor når jeg endelig fant denne plakaten fra Vissevasse by Vee Speers. Jeg har lenge lett etter det perfekte bildet å ha på veggen, og når søsteren min fikk det samme bildet i gave så ble jeg helt forelsket i det og måtte bare klikke det hjem med en gang. Det passet perfekt inn på soverommet, og spesielt i kombinasjon med rosa tekstiler. 

Nå får jeg ta en liten pause fra eksamensjobbingen og lage meg litt deilig middag.

Ha det fint så lenge! ♥

Slik lager du silkeleire

Silkeleire er helt supert å lage pynt av. Deigen er utrolig enkel å jobbe med og blir helt hard når den er tørr. Den kan også males over med hobbymaling om man ønsker det, men jeg synes den har en fin farge slik den er. Det beste med hjemmelaget silkeleire må være at den nesten er gratis å lage. 

SLIK LAGER DU SILKELEIRE:

♥ En koppdel maisennamel 
♥ To deler fint bordsalt
♥ To deler kaldt vann

Hell vannet i en kjele og tilsett maisennamelet. Rør dette godt sammen før du så tilsetter saltet. Sett på varmen på plata og rør hele tiden til det får en stadig tjukkere konsistens. Jeg brukte en slikkepott til dette og det fungerte bra. Når det har kokt inn til en deig er den ferdig. 

Legg så deigen over på et bakepapir på benken og klem den ganske flat. På denne måten kjøles den fortere ned. Når deigen er avkjølt strør du litt maisennamel på benken og elter deigen i dette på samme måte som med en bolledeig. Hvis deigen fortsatt er litt klissete så knar du inn litt mer maisennamel. 

Når du er fornøyd med konsistensen på deigen så er det bare å begynne å forme den slik du ønsker. Jeg kjevlet den flat og trykte ut stjerner ved hjelp av en pepperkakeform. Hullene trykte jeg ut med sugerør. 

Figurene kan enten lufttørke eller tørkes i ovnen på 100 grader i ca. 1 time med ovnsdøra på gløtt. 

Kos deg med silkeleiren og bruk fantasien til å skape noe fint ♥