marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Året 2016

 • 05.01.2017 - 23:30
 • Januar 2016 startet med skole og oppussing av soverom. Soverommet vårt pusset vi opp i årsskiftet 13/14, men jeg klarte ikke å slå meg helt til ro med den lyse fargen. Gulvet måtte også bli helt hvitt. Det ble derfor mørkere, lunere og fornyet på soverommet vårt. Aldri om jeg skulle pusse opp igjen i leiligheten vår etter det, NÅ var det ferdig her ... ;-) 

  I februar fikk jeg besøk av fineste Tonje og Leon, og vi spiste deilig lunsj i Oslo-sola. Kent fylte 26 år, og vi reiste til Sandefjord for å feire han med Kim og Tilde som selskap. Dukkehus holdt jeg også på å lage til den skjønne niesa vår som hun skulle få til gave i navnedagen sin til sommeren. Det var mange prosjekter på gang, og vi hadde så vidt begynt å planlegge oppussing av kjøkkenet vårt også. Og jeg som aldri skulle pusse opp mer i den leiligheten vår?   I mars måned var jeg hjemme hos mamma en liten periode ettersom vi hadde lang påskeferie fra skolen. Jeg hjalp henne med å rydde og pusse opp kontoret i huset mens jeg først var hjemme en stund. Noen dager etter kjørte vi oppover til Sør-Trøndelag og familien til Kent og var der i noen dager før vi tilbragte resten av påsken på hytta på Gålå.   Endelig var april her, og vi skulle slå ned veggen mellom stue og kjøkken og få et splitter nytt kjøkken! HEI som jeg gledet meg. Vi begynte med oppussingen den 20 april, og gud så tungt det var. Jeg og Kent bar ned bøtter på bøtter med murstein fra 4 etasje. Aldri vært så ødelagt i beina noen gang, tror jeg! Den lettveggen vår var ikke akkurat .. lett ;-) Det var ikke bare kjøkkenet som skulle pusses opp. Vi måtte dessverre male opp igjen vegger, lister, tak, gulv og alt som var i hele leiligheten utenom soverommet. Alt dette grunnet «heksesot». Så trist og kjedelig! Men det ble veldig bra til slutt, heldigvis! 

  Oppussingen fortsatte utover mai, og gud så gøy det var å se utviklingen! Og hipp hipp hurra for Norge!

  Endelig var sommeren og juni måned her, og navnedagen til søta vår som vi hadde gledet oss så masse til! Det var så koselig og moro å gi fra seg dukkehuset jeg hadde jobbet på i mange måneder. Håper hun får stor glede av det etterhvert <3 Vi hadde også snuppa på overnatting hos oss for første gang, og det er virkelig noe som kommer til å sitte som et godt minne hos onkel og tante. Ingenting er koseligere!  Leiligheten vår formet seg også mer og mer, og vi nærmet oss endelig slutten på oppussingskaoset her hjemme.  Denne sommeren bestemte vi oss for å ta en liten rundreise i vårt vakre Norge. Turen begynte i juli med en kjøretur til nydelige Geirangerfjorden og 2 netters overnatting i Hellesylt i et sjarmerende gårdshus der.   Vi dro også på dagstur til Ålesund en av dagene vi var i Hellesylt. Her besøkte vi Atlanterhavsparken, Waldehuset og spiste deilig lunsj på Søstrene fryd. Anbefales!   Før vi reiste videre mot Trollstigen, Atlanterhavsveien og Kristiansund så gikk vi en liten tur på fjellet i Geiranger. Nydelig utsikt over fjorden og herlig møte med tamme dyr. 

  Etter en natt i Kristiansund så bar turen videre til Sør-Trøndelag og familien der. Her koste vi oss masse i ei hel uke før vi fortsatte videre på turen vår opp til Lofoten.   Vi teltet en natt i flotte Sandnessjøen ​før vi til slutt kom til vakre Lofoten. Og ja, Lofoten er virkelig så flott som man hører om. FOR et sted! Hit skal vi virkelig tilbake. Vi gikk opp Festvågtinden og fikk se utsikten over Henningsvær på sitt beste. Lofotfiske i Svolvær fikk vi også prøvd oss på, uten at det var noe særlig suksess. Fangsten ble ikke annet enn et lite syn av en havørn som fløy over båten. Fisk var det lite av. Nusfjord fikk vi også vært en liten tur innom før vi bestemte oss for å telte på et vakker sted siste dagen vår i Nord.   Vi avsluttet ferien vår med en uke på hytta med familien, og ferien kunne virkelig ikke vært bedre. August kom og vi var begge tilbake i hverdagen med jobb og skole for fullt. Leiligheten var 100% ferdig, og vi var så fornøyde med resultatet av oppussingen.   Høsten ble veldig fin, og i slutten av september lånte vi hytta og tok med Kim, Tilde og lille Leah til Gålå for første gang. Denne turen lever jeg på enda. Det var så utrolig hyggelig og etterlengtet med litt fjelluft, og ingenting er bedre enn å ha med seg godt selskap. Vi gikk opp til toppen av Valsfjellet og nøt lunsjen med nydelig utsikt.   Oktober kom og prosjektene lot ikke vente på seg. Nå var det ny sengegavl som skulle i produksjon, til Kents store fortvilelse. Jeg hadde egentlig planer om å male soverommet også *kremt*, men den tanken la jeg heldigvis fra meg etter at den nye flotte sengegavlen var på plass.   Plutselig var vi allerede i November, og året nærmet seg slutt. Vi dro hjem til Hamar i midten av november for å feire at jeg ble 22 år. Vi spiste deilig middag på Victoria Haven med et vennepar, og familien kom på middagsbesøk dagen etter. Etterlengtet kvalitetstid med de jeg er glad i. Julen snek seg også sakte men sikkert inn i leiligheten. Litt tidlig, men så hyggelig!  Årets siste måned kom for tur, og julen var hos oss for fullt allerede. Nå gjenstod bare én eksamen, og bare kos og innhenting av masse julestemning. Vi hadde gode venner på middag flere ganger, og det gledes at vi har fått utnyttet spisestuen vår godt i løpet av desember. Det finnes virkelig ikke hyggeligere enn middagsbesøk på sene kvelder. Julen tilbragte vi på hytta sammen med familien, før vi i romjulen dro på kjærestetur til Berlin for å feire nyttår. 
   

  For et år dette har vært. Det er så hyggelig å oppsummere året som har gått i et slikt innlegg, og det å kunne se tilbake på det. Jeg har en tendens til å glemme mye av de små, hyggelige tingene vi opplever i løpet av et år, og derfor så er det ekstra hyggelig å kunne gjøre slik som dette. Burde ha gjort dette for 2015 også, men det er jo nesten litt for seint nå ;-)  Jeg vil ønske dere alle et riktig godt nytt år! Håper 2017 blir like fint som 2016, om ikke enda bedre!

   

  hits