marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Lysere i stua

 • 30.04.2017 - 16:57


 • Vi har nå fått inn enda mer vår i stua. De mørke putene er byttet ut med lysere puter, og en deilig vårblomst er plassert på bordet. Det rosa er beholdt, og det kommer nok til å forbli i stua en god stund til! Veggpynten jeg laget her om dagen passer så godt inn der den henger. Jeg synes den ble SÅ fin og tror jeg må lage noen fler :-) Oppskrift på veggpynten med stjerner finner du her. 

  Hva slags farger bruker dere i vår da? ♥

  Deilig søndag

 • 30.04.2017 - 16:42
 • God søndag! Denne dagen har jo bare flydd av gårde, plutselig var klokken snart fem allerede. Vi startet dagen med en lat morgen etterfulgt av deilig frokost før jeg dro videre på trening. Vi har også gått oss en deilig, lang tur i dag. Vi bor på Sinsen, så vi gikk ned til Torshov og fulgte Akerselva til Vulkan før vi gikk videre mot Aker brygge. Det er så deilig å gå litt i byen på søndager. I hvert fall når det er sol og deilig vær. Det kryr jo av folk i Oslo på denne tiden, og det er så herlig å se at så mange nyter vårsola. Vi kjøpte oss lunsj i en foodtruck på Aker brygge, etterfulgt av deilig kuleis langs brygga. Kan ikke skjønne at vi ikke har gått helt ned til byen tidligere! Herlighet, det er jo virkelig ikke langt, og en så koselig tur å gå. Akerselva, St. Haugen, Slottsparken og Aker brygge. Bedre søndagstur finnes omtrent ikke tror jeg. Ja, sånn bortsett fra skog og mark da :-)


  Jeg må beklage mobilbilder, men kameraet ble igjen hjemme i dag. 

  Ha en fin søndag videre, så blogges vi ♥

  Biff på grønnsakseng

 • 28.04.2017 - 17:28
 • Håper dere har en fin fredag så langt! Forrige helg lagde jeg biff med deilig tilbehør til middag. Det er lite som slår en mør og god biff med deilig tilbehør ved siden av. Perfekt i helgen! Tilbehøret vi hadde ved siden av var stekte potetbåter og en deilig brokkoliblanding. 

  DETTE TRENGER DU TIL TO PERSONER:


  1/2 brokkoli 1 løk Ca. 10 små sjampinjong To biffstykker Ca. 5-6 poteter 1 ss olje  1.
  Begynn med å kutte opp potetene i båter. Bland sammen med krydder og 1 ss olje. Her brukte jeg bare grillkrydder, men blant gjerne sammen andre krydder. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter. 

  2. Mens potetbåtene steker finkutter du løk, sopp og brokkoli. Stek dette sammen med litt smør eller olje når det er igjen ca. 15 minutters steketid på potetene. Krydre godt med salt og pepper. Stek til det er gyllent. 

  3. Krydre så biffen med salt og pepper eller annet krydder og stek den på ønsket måte.   Jeg serverte med litt sjysaus ved siden av, og det smakte himmelsk! :-) 

  Håper det smaker! 

   

  Diy bokmerker

 • 28.04.2017 - 10:38
 • Her kommer en oppskrift på hvordan du enkelt kan lage dekorative bokmerker. De er virkelig supersøte og ikke minst dekorative. Det beste av alt er at dette lille diy-prosjektet er gjort på ca. 10 minutter. Bokmerkene egner seg utmerket som gaver til noen du er glad i også. Lag personlige bokmerker til hele familien da vel! :-) 

  DU TRENGER: 

  Stoff
  Garn
  Litt tykt papir
  Limpistol
  Saks

  SLIK GJØR DU:

  1. Begynn med å klipp til ønsket størrelse på papiret. Jeg klipte ut en bit fra omslaget til et gammelt magasin som hadde litt tykkere og stivere papir enn et vanlig kopiark. 

  2. Lim så fast papirbiten i stoffet. Brett inn den ene kanten på stoffet og lim så på baksiden av papiret. 

  3. Brett så inn bunnen på stoffet og lim fast. Gjør det samme på den andre siden (toppen) også. 

  4. Brett så inn kanten på langsiden. Pass på her at kantene flukter når du legger stoffbiten over til andre bretten. 

  5. Lim så fast langs kortsiden i bunn og langs hele langsiden. 

  6. Nå skal du lage dusken til bokmerket. Klipp ut en annen bit av det litt tykke papiret og brett dobbelt slik at du får en åpning i bunn. Surr så på garn rundt papirbiten. Når du har surret nok garn rundt papirbiten så trer du en tråd under garnet og knyter i topp. 

  7. Legg så en saks mellom åpningen på papirbiten og klipp garnet i bunn. Trådene dine henger nå sammen i toppen der du knøt i en tråd. 

  8. Fjern papirbiten og knyt så en tråd rundt dusken ca. 1 cm ned fra toppen. Klipp så av de lange trådene. NB: behold lengde på trådene i toppen. Dusken er da ferdig. 

  9. Knyt så sammen tråden i toppen og klipp av slik at den blir ca. 1-2 cm lang. Dette er tråden som skal limes fast i bokmerket. Legg så tråden inn i åpningen på den åpne siden og lim sammen. Ferdig!   Håper du likte oppskriften og vi prøve deg på å lage bokmerker! :-) 

  Snart helg

 • 27.04.2017 - 21:38
 • Denne torsdagen har bare flydd avgårde. Jeg har endelig landet i sofaen etter en lang dag på jobb, og gud så deilig. Ingenting slår en time i sofaen etter senvakt før leggetid. Nå skal jeg lage meg en deilig skål med propud sjokoladepudding toppet med bær og kokos, og sette på en episode av superoppusserne. Jeg elsker det programmet! De skaper så utrolig mange flotte og funksjonelle hjem. 

  Tenk at det snart er helg allerede! Dagene går jo så fort om dagen, og det stresser meg litt i forhold til eksamen. Men jeg kommer vel i mål til slutt med denne eksamenen også. Når denne er levert er det bare èn eksamen igjen før vi reiser til Thailand. Ååå som jeg gleder meg til sol og varme med kjæresten min i hele 17 dager! 

  Ha en fin kveld videre ♥

  Tips til små bad

 • 27.04.2017 - 10:06
 • Hei og god morgen! I dag tenkte jeg å vise dere litt bilder av badet vårt. Det er ekstremt lite, men jammen har vi ikke fått plass til alt vi trenger der inne. Når vi flyttet inn i leiligheten hadde ikke badet noen oppbevaringsmuligheter annet enn et høyskap som stod der vaskemaskinen vår står i dag. Vi ønsket vaskemaskin her inne for å slippe å bruke fellesvaskeriet i kjelleren, så derfor fjernet vi høyskapet som stod her. Når skapet var fjernet stod vi igjen uten noen muligheter for oppbevaring. Speilet som hang på veggen var et helt enkelt flatt speil, så dette byttet vi ut med et speilskap for å unytte plassen best mulig. Vi hang også opp to hyller over vaskemaskinen for å utnytte veggplassen godt. På hyllene fikk vi god plass til alle håndklær, vaskemiddel og kurver som kan romme alt mulig.

  For å skape en lunere og hyggeligere stemning her inne så valgte vi mørke håndklær, rottingkurver, duftlys og en frisk grønn plante. Flisene på veggen er ganske kalde og sterile, samt at gulvet er lyseblått, så det var virkelig behov for å gjøre badet koseligere ved hjelp av litt interiør. 

  Et godt tips til dere med små bad er å henge opp hyller i flere høyder for å unytte plassen godt. For å slippe å ha boksene til vaskemiddel fremme så har jeg helt dette over i hvite oppbevaringsbokser. Kurvene rommer alt fra hårprodukter, hårverktøy, såper og alt mulig annet ræl, og er virkelig en nødvendighet for å i det hele tatt holde det litt ryddig her inne ;-) Har du håndklærne synlig slik som oss må de brettes penere enn om de skal ligge i et skap. Å brette håndklær er kanskje ikke det morsomste man gjør, men lag deg en rutine på hvordan du bretter de, så går det lekende lett og ser bra ut på hylla! :-) 

  Vi har hengt knagger på innsiden av døra som dusjhåndklærne kan henge på. På denne måten slipper du å bruke veggplass til håndklær. Mellom vasken og vaskemaksinen har vi også hengt to knagger. Den ene er til en skittentøyspose og den andre er til håndhånkle. Det å få plass til en skittentøyskurv inne på badet er gull verdt.   Badet er fra 2005, og som dere ser så er det ikke topp moderne, men vi har prøvd å gjøre det beste ut av det, og det synes jeg vi har klart. Jeg skulle gjerne vært foruten de blå flisene på gulvet men ;-) Vi er litt inne på tanken å pusse opp her inne, men vi får se hva vi gjør. Badet er det eneste vi ikke har pusset opp i leiligheten siden vi flyttet inn, så det burde jo strengt tatt fått seg en runde det også. Håper dere fikk noen gode tips til løsninger på små bad :-)

  Ha en fin torsdag! 
   

  Sommerklar balkong

 • 26.04.2017 - 18:02


 • Balkongen er nå sommerklar, og jeg kan nesten ikke vente med å nyte sene sommerkvelder her ute. Det er så koselig når lyktene er tent og musikken er på svakt i bakgrunnen. Her skal vi ha mange deilige middager, glass med vin og i det hele tatt bare kose oss. Før hadde vi møbler i rotting her ute, men de solgte jeg tidlig i vår og kjøpte nye møbler som tar mindre plass. De nye møblene unytter balkongen mye bedre enn de gamle møblene gjorde, og vi har faktisk fått bedre sitteplass også. Bordet kan legges ned og stolen kan slås sammen, og på den måten slipper vi at det blir trangt. Veldig fornøyd med valg av møbler her ute altså! 

  For å skape en lun og deilig stemning utendørs er det viktig med tekstiler og blomster. Myke puter og pledd er gull verdt når solen går ned og det blir litt kjøligere ute. Jeg skal plante om i blomsterkassen litt nærmere sommeren, og da tenker jeg å blande litt ulike blomster og farger. Noen som har tips til blomster som er lettstelte kanskje? Jeg eier jo ikke grønne fingre, noe som resulterer i at jeg må gå å plukke av visne blomster gjennom hele sommeren, hehe ;-) 

  Ha en fin onsdagskveld! 

  Diy veggpynt av drivved og silkeleire

 • 26.04.2017 - 08:57
 • For litt siden så lagde jeg denne fine veggpynten til stua. Jeg synes den passet så godt inn i dette hjørnet, og det var virkelig deilig med en liten forandring på veggen. Denne veggpynten er noe alle kan klare å lage, og det beste av alt er at den nesten er gratis. 

  DETTE TRENGER DU: 


  ♥ En drivved pinne ♥ Tråd i ønsket farge ♥ Stjerner laget av silkeleire, oppskrift her

  SLIK GJØR DU:  1. Start med å lage en løkke på tråden og tre den på pinnen.  2. Stram så til.  3. Fest på så mange tråder du ønsker bortover på pinnen. Lengden på trådene har ikke noe å si enda, men pass på at de er lange nok. Knyt også fast en tråd i hver ende av pinnen som pynten skal henge i.   4. Når du har festet på alle trådene begynner du å knyte på stjernene. Lag knuten på baksiden og knyt i den høyden du vil ha stjernene.   5. Fortsett å knyt på stjerner i ulike høyder. 

  6. Når alle stjernene er knytt på skal det se omtrent slik ut. Lim så fast knuten bak på stjernene med en limpistol. Heng så veggpynten opp på veggen og dander stjernene pent. Ferdig! 

  Håper du likte oppskriften ♥

  Vårfølelse på soverommet

 • 25.04.2017 - 17:08
 • Hei og god ettermiddag! Dagen min har ikke gått med til stort annet enn eksamen, og nå er det snart på tide med litt middagslaging. Som dere så tidligere så er rosa den store vårfargen her hjemme hos oss i år, og på soverommet er det intet unntak. Gleden var stor når jeg endelig fant denne plakaten fra Vissevasse by Vee Speers. Jeg har lenge lett etter det perfekte bildet å ha på veggen, og når søsteren min fikk det samme bildet i gave så ble jeg helt forelsket i det og måtte bare klikke det hjem med en gang. Det passet perfekt inn på soverommet, og spesielt i kombinasjon med rosa tekstiler.   Nå får jeg ta en liten pause fra eksamensjobbingen og lage meg litt deilig middag.

  Ha det fint så lenge! ♥

  Slik lager du silkeleire

 • 25.04.2017 - 09:14
 • Silkeleire er helt supert å lage pynt av. Deigen er utrolig enkel å jobbe med og blir helt hard når den er tørr. Den kan også males over med hobbymaling om man ønsker det, men jeg synes den har en fin farge slik den er. Det beste med hjemmelaget silkeleire må være at den nesten er gratis å lage. 

  SLIK LAGER DU SILKELEIRE:

  ♥ En koppdel maisennamel 
  ♥ To deler fint bordsalt
  ♥ To deler kaldt vann

  Hell vannet i en kjele og tilsett maisennamelet. Rør dette godt sammen før du så tilsetter saltet. Sett på varmen på plata og rør hele tiden til det får en stadig tjukkere konsistens. Jeg brukte en slikkepott til dette og det fungerte bra. Når det har kokt inn til en deig er den ferdig. 

  Legg så deigen over på et bakepapir på benken og klem den ganske flat. På denne måten kjøles den fortere ned. Når deigen er avkjølt strør du litt maisennamel på benken og elter deigen i dette på samme måte som med en bolledeig. Hvis deigen fortsatt er litt klissete så knar du inn litt mer maisennamel. 

  Når du er fornøyd med konsistensen på deigen så er det bare å begynne å forme den slik du ønsker. Jeg kjevlet den flat og trykte ut stjerner ved hjelp av en pepperkakeform. Hullene trykte jeg ut med sugerør. 

  Figurene kan enten lufttørke eller tørkes i ovnen på 100 grader i ca. 1 time med ovnsdøra på gløtt. 

  Kos deg med silkeleiren og bruk fantasien til å skape noe fint ♥

  Sy en oppbevaringspose

 • 24.04.2017 - 22:34
 • Her kommer oppskriften på oppbevaringsposen jeg postet bilder av tidligere. Denne er utrolig enkel å sy, og helt perfekt for deg som kanskje er nybegynner på symaskinen. Denne er kan romme alt mulig. Barneleker, klær, poser, sko, ja bare fantasien setter grenser. 

  1. Begynn med å klipp til stoffbitene du trenger. Den rosa delen ligger dobbelt med en brettekant i bunn, dette er altså ett stykke stoff. Målet på denne når den er brettet er bredde 38 cm x høyde 28 cm. Dette er til den nederste delen av oppbevaringsposen. Klipp så til toppstykkene. Her klipper du to enkle biter med bredde 38 cm x høyde 20 cm. Til slutt klipper du til foret som skal på innsiden av posen. Legg stoffet dobbelt og klipp med brettekant i bunn slik at du får èn lang stoffbit. Målet på denne brettet dobbelt skal være bredde 38 cm x høyde 96 cm. Velg gjerne størrelse selv på oppbevaringsposen din, her finnes det ingen fasit :-)

  2. Sy så sammen ytterstoffene rette mot rette på begge kortsider. 

  3. Deretter syr du sammen inner- og ytterstoff rette mot rette på begge langsider. Kortsidene skal stå åpne.

  4. Når inner- og ytterstoff er sydd sammen så vrenger du tilbake til rettsiden. Press så sømmene med strykejern. Det skal da se slik ut som på bildet over.   5. Legg ytterstoffene rette mot rette og sy opp begge langsidene. La det stå igjen ca 5 cm i toppen for å kunne brette ned kantene som er til båndet senere.    6. Brett så ned kanten på kortsiden to ganger og press denne så den holder formen. Gjør dette på begge sider.   7. Sy så en søm langs kanten på bretten slik at du får et hulrom i midten av bretten til båndet som skal tres inn senere.   8. Legg så rette mot rette og sy sammen den siste cm som eventuelt er igjen på toppen av langsiden.   9. Når du er ferdig med å sy sammen alt over skal det se slik ut.   10. Tre så inn ønsket bånd med en sikkerhetsnål. Her brukte jeg et silkebånd.   11. Når båndet er tredd i så knyter du båndene sammen på hver ende. Ferdig!   Håper du likte oppskriften og vil prøve deg på å sy en oppbevaringspose! :-) 

  Favorittfrokost

 • 24.04.2017 - 13:50
 • Hei og god mandag! Her startet dagen med en god treningsøkt, og hva er vel bedre enn å starte uken med det? Favorittfrokosten er akkurat inntatt med hobbyinspirasjon på siden, og nå skal jeg i gang med eksamensjobbing hvert øyeblikk og det er planen for resten av dagen. Jeg tar en bachelor i grafisk design og har nå igjen litt over et år av studiet. Vi har litt ulike eksamensformer, og denne måneden har vi individuell hjemmeeksamen over 5 uker. Innlevering er 12 mai og det er jo ikke sånn alt for lenge til, så her må jeg bare jobbe det jeg kan. Kan fortelle mer om studiet senere :-) 


  - havregrøt med peanøttsmør, syltetøy uten sukker, kokosflak og jordbær - 

  Ha en flott mandag! 

  Vårfarger i stuen

 • 23.04.2017 - 19:35
 • Dette er stuen vår akkurat nå, og jeg elsker de rosa elementene! En av vårens fineste trender er nettopp dus rosa farger og det er jo bare så fint. For at det ikke skal bli for sukkersøtt for mannen i heimen så har jeg kombinert det rosa med mørke putetrekk og detaljer. Det er fint å kombinere det røffe mot det søte, og sammen gir det en lun og deilig følelse av vår i stua. 

  Jeg synes også det er viktig å ha litt grønne planter i hus til en hver tid. Planter gir en bedre helhet og følelse i rommet, og det grønne bidrar med å skape litt kontraster i interiøret. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ekstremt dårlig med planter og blomster. Grønne fingre har jeg virkelig ikke fått, så her går det stort sett i falske blomster og det fungerer som bare det! ;-) Den eneste levende planta jeg eier er den dere ser i vinduet, og den er perfekt for meg som glemmer å vanne. Den overlever uansett hvor mye eller lite vann den får, og får den ikke vann på to måneder - ja så blomstrer den jammen meg uansett! 

  Nå skal vi snart lage litt sen middag og snurre film på skjermen. Biff med deilig tilbehør står på menyen i kveld. Lørdagsmiddag på etterskudd :-) Sånn er det når samboeren jobber borte til 5 mai og kom hjem en liten tur i dag før han reiser igjen i morgen. 

  Ha en fortsatt fin søndag ♥

  8 ting å gjøre på en søndag

 • 23.04.2017 - 13:22
 •  Er det fint vær kan du gå en deilig tur. Ta med venner, kjæresten eller familien på en gåtur i skog og mark eller i fjellet om du har det i nærheten. Dette er det beste jeg vet på søndager. Vi pleier å dra opp til marka i Oslo og går da et par timer i skogen. Så deilig for både to og firbeinte!


  - fjelltur i Lofoten i fjor sommer -

   Se på favorittserien din. Hva er vel bedre enn en skikkelig daffesøndag om været ikke er helt på din side en søndag. Lag deg en deilig kopp med noe varmt, finn frem litt oppskjært frukt og bær og snurr favorittserien din på skjermen. 

   Cafètur i byen. Det er så koselig å tusle rundt i byen en søndag. Nå er det jo perfekt temperatur ute til å nyte en deilig lunsj i sola utendørs. 

   Hjemmespa. Det er viktig å sette av tid til litt egenpleie i blant, og da er noen timer med hjemmespa helt perfekt. Finn frem bodyskrubb, barberhøvel, gode såper og kremer og tenn deilige duftlys på badet. 

   Er du opptatt av interiør og hjem så kan du dille litt hjemme. Dette elsker jeg å gjøre på søndager uten stress og noe man skal rekke. Fjern alle pyntegjenstander og plasser ut på nytt, bytt putetrekk på pynteputer og kjøp inn noen friske blomster fra Plantasjen. 

   Invitere familie eller gode venner på middag. Dekk et pent bort og lag en deilig middag med dessert til noen du er glad i. 

   Rydd i skuffer og skap på kjøkkenet. Dette synes jeg faktisk kan være veldig hyggelig om jeg vet jeg har god tid og setter på litt deilig musikk i bakgrunnen. Det å skape orden i skuffer og skap er så deilig. Det gir i hvert fall meg en bedre hverdag når jeg slipper å lete etter risen i 10 minutter før middagslaging ;-) 

   Være kreativ! Håndarbeid og diy-prosjekter er perfekt å holde på med på søndager. Finn inspirasjon på Pinterest eller andre steder og rigg deg til med hobbyartikler og inspirerende musikk på høyttaleren. 


  - diy - putetrekk av 100% merinoull - 


  Håper dere alle får en nydelig søndag! :-) 

  Slik lager du et dukkehus

 • 22.04.2017 - 23:39
 • I fjor bestemte jeg meg for å lage et dukkehus helt fra bunnen av som vi kunne gi i gave til niesa vår i navnedagen hennes. Det var et utrolig morsomt og spennende prosjekt som jeg puslet med i mange måneder. Dette er noe alle kan klare med en god dose tid og tålmodighet. Jeg lagde dette over flere kvelder og noen hele dager, og det tok vel ca rundt 3-4 måneder før det var helt ferdig. Det er mye småpirk og detaljer som tar tid, men gud så gøy! Håper dette kan inspirere flere til å prøve seg på et slikt prosjekt! :-) 

  DETTE TRENGER DU AV VERKTØY: 

   Bordsag, stikksag og spikerpistol
   Drill med lite bor (på tykkelse med en grillpinne)
   Skarp saks
   Liten hagesaks
   Baufil
   Håndsag
   Små sparkelspader
   Skjæreplate og skjærelinjal
   Tapetkniv
   Grovt og fint sandpapir
   Superlim, hobbylim, limpistol (masse lim!) og sterkt bygglim (feks. tec 7)

  DETTE TRENGER DU AV MATERIALER: 

   Plater i tre  (dette er til selve huset, så de må være solide)
   Trepinner​ (til gulv og vinduslister)
   Brede ispinner (til takstein)
   Liten vinkellist (til toppen av taket og utvendige hushjørner)
   Tynn flat pyntelist (til å dekke stygge kanter på baksiden av huset mellom etasjene, taksider og bunnsider)
   Tynn flat pyntelist ca. 1 cm bredde (tynne til taklister, gulvlister, innvendig vinduslister og dørkarmer)
   Rund list i to tykkelser (til søyler og rekkverk)
   Grillpinner (til sprosser og rekkverksspiler)
   Kvist og sperregrunning (viktig å bruke før du maler)
   Maling 
   Sparkel 
   Malerfug (viktig at den er overmalbar!)
   God maskeringsteip
   Tapet eller dekorpapir
   Tynn, solid hobbypapp   SLIK GJØR DU - UTVENDIG:

  1. Begynn med å finne ønsket utvendig mål på huset ditt (mitt er ca. d: 40 cm, b: 80 cm, h:100-120 cm). Her trenger du èn bunnplate, to sideplater, èn fremsideplate og to takplater (den ene platen skjæres det en åpning i slik som på bildet over). Så finner du ut mål på hver enkelt del før du tegner opp og skjærer ut med bordsag for å få rette, pene vinkler og kanter. Tegn deretter opp der du ønsker vinduer og dører og skjær så dette ut med stikksag. Vær nøye her slik at det blir så rette kanter som mulig. Skyt så sammen delene med en spikerpistol for best resultat. NB: Vær obs på at ingen spiker stikker ut på undersiden av huset. Kjenner du spikerhodene under bunnplaten vil en løsning være å lime på en ny tynnere bunnplate under huset, slik at det ikke skraper opp gulv eller bord der det skal stå.

  2. Nå trenger du to tynnere plater som skal være etasjene i huset. Skjær disse til slik at de passer inn og skyt fast med spikerpistol fra utsiden av huset. 

  3. Videre trenger du en tynn plate til som skal være romdeler i 2. etasje. Tegn opp der du ønsker å ha dør og skjær ut med stikksag. 

  4. Du trenger så en plate som skal være tak over terrassen. Mål opp, tegn og kapp til. Mål også opp søyler av den runde lista. Skyt så fast disse delene med spikerpistol. Takplata skyter du fast fra innsiden av huset, og søylene skyter du fast fra under bunnplata og toppen av takplata. 

  5. Når hele huset er satt sammen må alle spikerhull og andre ujevnheter sparkles over. Følg anvisningen på sparkelen du bruker før du pusser over for best mulig resultat. Puss gjerne lett over alle flater på huset for å få en penest mulig flate før du maler. 

  6. Nå kan du sette i gang å male! Bruk kvist og sperregrunning først, gjerne to strøk. Mal deretter i ønsket farge. 

  7. Så kommer ispinnene inn. Her må du klippe av tuppen på ispinnene og lime disse på med limpistol. Her må du smøre deg med god tålmodighet, for dette er ikke gjort på èn time. Pass på å få en rett ytterkant - det skal nemlig limes på pyntelister rundt taket til slutt. Når all taksteinen er limt på plass, limes en vinkellist på toppen av taket med bygglim for å gi taket en fin avslutning i topp. Mal så taket i ønsket farge.  8.
   Klipp så til utvendige lister til vinduene og inngangsdøra av trepinnene med hagesaks. Det samme gjør du med sprossene som lages av grillpinner. Mal alle delene før du limer det på plass. Husk også å mal inni vinduskarmen før du limer på sprossene. Trepinnene limer du fast med limpistol og sprossene limer du fast med superlim.

  9. Nå kan du begynne på rekkverket på terrassen. Her er rekkverkssprossene grillpinner og gelenderet en mindre rund list. Mål opp og klipp/sag til. Her er baufilen fin å bruke til den runde lista og hagesaksa fin til grillpinnene. Når du har målt opp avstand mellom sprossene så borrer du små hull i terrassegulvet og tilsvarende hull på undersiden av gelenderet. Lim så så sprossene inn i hullene på gelenderet. Mal rekkverket før du limer det på plass. Så limer du sprossene fast i gulvet. Her brukte jeg superlim nedi hullene jeg boret og presset sprossene nedi. Lim gelenderet godt inntil husvegg og søyler slik at det sitter godt.

  10. Når du er helt ferdig med utsiden av huset kan du legge på pyntelister på alle stygge kanter og hjørner utvendig. Her bruker du vinkellister på hjørnene og de flate tynne listene rundt bunn av huset, mellom etasjene, rundt taket osv. Fug deretter alle sprekker og mal så over til slutt for et jevnt resultat. 

  Da er utsiden ferdig! :-)

   

  SLIK GJØR DU - INNVENDIG:

  1. Begynn med gulvet som lages ved å lime på trepinnene med limpistol på gulvplatene. Når alle gulv er på plass males de i ønsket farge. 

  2. Mal så veggene og taket i ønskede farger. Husk å bruk kvist og sperregrunning først. Vil du ha tapet på veggen kan du bruke tapetrester eller pent papir fra hobbybutikken. Dette kan du lime på med tapetlim eller hobbylim/trelim. Pass på at det ikke blir luftbobler når du limer på dette. Et smart triks er å gå over tapetet med et bankkort for å presse ut alle luftboblene.   3.
   List så rundt alle vinduer, gulv, tak og døråpninger med en tynn list. Ta nøyaktige mål, klipp til med hagesaks og sjekk at alt stemmer før du maler og limer det på plass med limpistol. Puss gjerne over endene på listene før du maler for å unngå at det er små fliser og ujevnheter. Når listene er limt på plass kan du gjerne fuge forsiktig med malerfug mellom sprekker.

  4. Lag gulvet på badet av hvit hobbypapp. Skjær pappen til èn og èn flis i ønsket størrelse på skjærebrett med skjærelinjal og en skarp tapetkniv. Når du så limer på flisene på gulvet er det viktig å få ca. samme mellomrom mellom de. Til dette kan du bruke en vanlig linjal å plassere mellom flisene mens du limer de på. Når alle flisene er på plass fuges alle sprekker med malerfug før du til slutt maler over med ønsket farge.  Da er dukkehuset helt ferdig. Det mangler bare innredning og møbler, og dette tenker jeg å lage et eget innlegg om senere, eventuelt dele inn i flere innlegg. Da tenker jeg å vise litt steg for steg hvordan de ulike møblene er laget og hva de er laget av :-) Håper du likte innlegget og fikk lyst til å prøve deg på et eget dukkehus.   TIPS PÅ VEIEN:

  Bruk det du har, og det du finner. Tenk at alt du ser kan brukes i dukkehuset på en eller annen måte.

  Lim ting GODT og vær nøye på små biter og spisse kanter om mindre barn skal leke med det.

  Vær så nøye som mulig. Da blir du også mer fornøyd med resultatet!

  Kjøp inn mengder med lim til limpistolen, da det fort går med flere titalls patroner.

  Har du ikke alt av verktøy så spør en venn!

  ♥ Ikke ha dårlig tid når du skal sette i gang med å lage dukkehuset. Kos deg med arbeidet over tid! 

  Lykke til! 

  Diy oppbevaringspose

 • 22.04.2017 - 13:00
 • Hei og god lørdag! Her skal jeg og voffsen snart ut å gå en tur før det blir eksamensjobbing resten av lørdagen. Tilbake til overskriften - jeg har fått helt sydilla om dagen og har sydd masse søte klær til niesa vår på 1,5 år. Det er så koselig å sy klær og annet til lille snuppa, så jeg har sydd nærmere en uke i strekk. Det er jo ikke lett å stoppe når det er så gøy! :-) 

  Under ser dere en søt oppbevaringspose jeg sydde i går. Denne tenkte jeg å dele oppskriften på til uken, så følg med om du har planer om å sy i nærmeste framtid. Den er utrolig enkel å lage og kan brukes til mange formål. 

  Ha en fin dag i solen! 

  Kontakt

 • 22.04.2017 - 12:12
 • Alle henvendelser gjøres pr. e-post til:

  maren.ab@outlook.com

  hits