marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Lysere i stua

 • 30.04.2017 - 16:57


 • Vi har nå fått inn enda mer vår i stua. De mørke putene er byttet ut med lysere puter, og en deilig vårblomst er plassert på bordet. Det rosa er beholdt, og det kommer nok til å forbli i stua en god stund til! Veggpynten jeg laget her om dagen passer så godt inn der den henger. Jeg synes den ble SÅ fin og tror jeg må lage noen fler :-) Oppskrift på veggpynten med stjerner finner du her. 

  Hva slags farger bruker dere i vår da? ♥

  Tips til små bad

 • 27.04.2017 - 10:06
 • Hei og god morgen! I dag tenkte jeg å vise dere litt bilder av badet vårt. Det er ekstremt lite, men jammen har vi ikke fått plass til alt vi trenger der inne. Når vi flyttet inn i leiligheten hadde ikke badet noen oppbevaringsmuligheter annet enn et høyskap som stod der vaskemaskinen vår står i dag. Vi ønsket vaskemaskin her inne for å slippe å bruke fellesvaskeriet i kjelleren, så derfor fjernet vi høyskapet som stod her. Når skapet var fjernet stod vi igjen uten noen muligheter for oppbevaring. Speilet som hang på veggen var et helt enkelt flatt speil, så dette byttet vi ut med et speilskap for å unytte plassen best mulig. Vi hang også opp to hyller over vaskemaskinen for å utnytte veggplassen godt. På hyllene fikk vi god plass til alle håndklær, vaskemiddel og kurver som kan romme alt mulig.

  For å skape en lunere og hyggeligere stemning her inne så valgte vi mørke håndklær, rottingkurver, duftlys og en frisk grønn plante. Flisene på veggen er ganske kalde og sterile, samt at gulvet er lyseblått, så det var virkelig behov for å gjøre badet koseligere ved hjelp av litt interiør. 

  Et godt tips til dere med små bad er å henge opp hyller i flere høyder for å unytte plassen godt. For å slippe å ha boksene til vaskemiddel fremme så har jeg helt dette over i hvite oppbevaringsbokser. Kurvene rommer alt fra hårprodukter, hårverktøy, såper og alt mulig annet ræl, og er virkelig en nødvendighet for å i det hele tatt holde det litt ryddig her inne ;-) Har du håndklærne synlig slik som oss må de brettes penere enn om de skal ligge i et skap. Å brette håndklær er kanskje ikke det morsomste man gjør, men lag deg en rutine på hvordan du bretter de, så går det lekende lett og ser bra ut på hylla! :-) 

  Vi har hengt knagger på innsiden av døra som dusjhåndklærne kan henge på. På denne måten slipper du å bruke veggplass til håndklær. Mellom vasken og vaskemaksinen har vi også hengt to knagger. Den ene er til en skittentøyspose og den andre er til håndhånkle. Det å få plass til en skittentøyskurv inne på badet er gull verdt.   Badet er fra 2005, og som dere ser så er det ikke topp moderne, men vi har prøvd å gjøre det beste ut av det, og det synes jeg vi har klart. Jeg skulle gjerne vært foruten de blå flisene på gulvet men ;-) Vi er litt inne på tanken å pusse opp her inne, men vi får se hva vi gjør. Badet er det eneste vi ikke har pusset opp i leiligheten siden vi flyttet inn, så det burde jo strengt tatt fått seg en runde det også. Håper dere fikk noen gode tips til løsninger på små bad :-)

  Ha en fin torsdag! 
   

  Sommerklar balkong

 • 26.04.2017 - 18:02


 • Balkongen er nå sommerklar, og jeg kan nesten ikke vente med å nyte sene sommerkvelder her ute. Det er så koselig når lyktene er tent og musikken er på svakt i bakgrunnen. Her skal vi ha mange deilige middager, glass med vin og i det hele tatt bare kose oss. Før hadde vi møbler i rotting her ute, men de solgte jeg tidlig i vår og kjøpte nye møbler som tar mindre plass. De nye møblene unytter balkongen mye bedre enn de gamle møblene gjorde, og vi har faktisk fått bedre sitteplass også. Bordet kan legges ned og stolen kan slås sammen, og på den måten slipper vi at det blir trangt. Veldig fornøyd med valg av møbler her ute altså! 

  For å skape en lun og deilig stemning utendørs er det viktig med tekstiler og blomster. Myke puter og pledd er gull verdt når solen går ned og det blir litt kjøligere ute. Jeg skal plante om i blomsterkassen litt nærmere sommeren, og da tenker jeg å blande litt ulike blomster og farger. Noen som har tips til blomster som er lettstelte kanskje? Jeg eier jo ikke grønne fingre, noe som resulterer i at jeg må gå å plukke av visne blomster gjennom hele sommeren, hehe ;-) 

  Ha en fin onsdagskveld! 

  Vårfølelse på soverommet

 • 25.04.2017 - 17:08
 • Hei og god ettermiddag! Dagen min har ikke gått med til stort annet enn eksamen, og nå er det snart på tide med litt middagslaging. Som dere så tidligere så er rosa den store vårfargen her hjemme hos oss i år, og på soverommet er det intet unntak. Gleden var stor når jeg endelig fant denne plakaten fra Vissevasse by Vee Speers. Jeg har lenge lett etter det perfekte bildet å ha på veggen, og når søsteren min fikk det samme bildet i gave så ble jeg helt forelsket i det og måtte bare klikke det hjem med en gang. Det passet perfekt inn på soverommet, og spesielt i kombinasjon med rosa tekstiler.   Nå får jeg ta en liten pause fra eksamensjobbingen og lage meg litt deilig middag.

  Ha det fint så lenge! ♥

  Vårfarger i stuen

 • 23.04.2017 - 19:35
 • Dette er stuen vår akkurat nå, og jeg elsker de rosa elementene! En av vårens fineste trender er nettopp dus rosa farger og det er jo bare så fint. For at det ikke skal bli for sukkersøtt for mannen i heimen så har jeg kombinert det rosa med mørke putetrekk og detaljer. Det er fint å kombinere det røffe mot det søte, og sammen gir det en lun og deilig følelse av vår i stua. 

  Jeg synes også det er viktig å ha litt grønne planter i hus til en hver tid. Planter gir en bedre helhet og følelse i rommet, og det grønne bidrar med å skape litt kontraster i interiøret. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ekstremt dårlig med planter og blomster. Grønne fingre har jeg virkelig ikke fått, så her går det stort sett i falske blomster og det fungerer som bare det! ;-) Den eneste levende planta jeg eier er den dere ser i vinduet, og den er perfekt for meg som glemmer å vanne. Den overlever uansett hvor mye eller lite vann den får, og får den ikke vann på to måneder - ja så blomstrer den jammen meg uansett! 

  Nå skal vi snart lage litt sen middag og snurre film på skjermen. Biff med deilig tilbehør står på menyen i kveld. Lørdagsmiddag på etterskudd :-) Sånn er det når samboeren jobber borte til 5 mai og kom hjem en liten tur i dag før han reiser igjen i morgen. 

  Ha en fortsatt fin søndag ♥

  hits