marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Deilig søndag

 • 30.04.2017 - 16:42
 • God søndag! Denne dagen har jo bare flydd av gårde, plutselig var klokken snart fem allerede. Vi startet dagen med en lat morgen etterfulgt av deilig frokost før jeg dro videre på trening. Vi har også gått oss en deilig, lang tur i dag. Vi bor på Sinsen, så vi gikk ned til Torshov og fulgte Akerselva til Vulkan før vi gikk videre mot Aker brygge. Det er så deilig å gå litt i byen på søndager. I hvert fall når det er sol og deilig vær. Det kryr jo av folk i Oslo på denne tiden, og det er så herlig å se at så mange nyter vårsola. Vi kjøpte oss lunsj i en foodtruck på Aker brygge, etterfulgt av deilig kuleis langs brygga. Kan ikke skjønne at vi ikke har gått helt ned til byen tidligere! Herlighet, det er jo virkelig ikke langt, og en så koselig tur å gå. Akerselva, St. Haugen, Slottsparken og Aker brygge. Bedre søndagstur finnes omtrent ikke tror jeg. Ja, sånn bortsett fra skog og mark da :-)


  Jeg må beklage mobilbilder, men kameraet ble igjen hjemme i dag. 

  Ha en fin søndag videre, så blogges vi ♥

  Snart helg

 • 27.04.2017 - 21:38
 • Denne torsdagen har bare flydd avgårde. Jeg har endelig landet i sofaen etter en lang dag på jobb, og gud så deilig. Ingenting slår en time i sofaen etter senvakt før leggetid. Nå skal jeg lage meg en deilig skål med propud sjokoladepudding toppet med bær og kokos, og sette på en episode av superoppusserne. Jeg elsker det programmet! De skaper så utrolig mange flotte og funksjonelle hjem. 

  Tenk at det snart er helg allerede! Dagene går jo så fort om dagen, og det stresser meg litt i forhold til eksamen. Men jeg kommer vel i mål til slutt med denne eksamenen også. Når denne er levert er det bare èn eksamen igjen før vi reiser til Thailand. Ååå som jeg gleder meg til sol og varme med kjæresten min i hele 17 dager! 

  Ha en fin kveld videre ♥

  Favorittfrokost

 • 24.04.2017 - 13:50
 • Hei og god mandag! Her startet dagen med en god treningsøkt, og hva er vel bedre enn å starte uken med det? Favorittfrokosten er akkurat inntatt med hobbyinspirasjon på siden, og nå skal jeg i gang med eksamensjobbing hvert øyeblikk og det er planen for resten av dagen. Jeg tar en bachelor i grafisk design og har nå igjen litt over et år av studiet. Vi har litt ulike eksamensformer, og denne måneden har vi individuell hjemmeeksamen over 5 uker. Innlevering er 12 mai og det er jo ikke sånn alt for lenge til, så her må jeg bare jobbe det jeg kan. Kan fortelle mer om studiet senere :-) 


  - havregrøt med peanøttsmør, syltetøy uten sukker, kokosflak og jordbær - 

  Ha en flott mandag! 

  8 ting å gjøre på en søndag

 • 23.04.2017 - 13:22
 •  Er det fint vær kan du gå en deilig tur. Ta med venner, kjæresten eller familien på en gåtur i skog og mark eller i fjellet om du har det i nærheten. Dette er det beste jeg vet på søndager. Vi pleier å dra opp til marka i Oslo og går da et par timer i skogen. Så deilig for både to og firbeinte!


  - fjelltur i Lofoten i fjor sommer -

   Se på favorittserien din. Hva er vel bedre enn en skikkelig daffesøndag om været ikke er helt på din side en søndag. Lag deg en deilig kopp med noe varmt, finn frem litt oppskjært frukt og bær og snurr favorittserien din på skjermen. 

   Cafètur i byen. Det er så koselig å tusle rundt i byen en søndag. Nå er det jo perfekt temperatur ute til å nyte en deilig lunsj i sola utendørs. 

   Hjemmespa. Det er viktig å sette av tid til litt egenpleie i blant, og da er noen timer med hjemmespa helt perfekt. Finn frem bodyskrubb, barberhøvel, gode såper og kremer og tenn deilige duftlys på badet. 

   Er du opptatt av interiør og hjem så kan du dille litt hjemme. Dette elsker jeg å gjøre på søndager uten stress og noe man skal rekke. Fjern alle pyntegjenstander og plasser ut på nytt, bytt putetrekk på pynteputer og kjøp inn noen friske blomster fra Plantasjen. 

   Invitere familie eller gode venner på middag. Dekk et pent bort og lag en deilig middag med dessert til noen du er glad i. 

   Rydd i skuffer og skap på kjøkkenet. Dette synes jeg faktisk kan være veldig hyggelig om jeg vet jeg har god tid og setter på litt deilig musikk i bakgrunnen. Det å skape orden i skuffer og skap er så deilig. Det gir i hvert fall meg en bedre hverdag når jeg slipper å lete etter risen i 10 minutter før middagslaging ;-) 

   Være kreativ! Håndarbeid og diy-prosjekter er perfekt å holde på med på søndager. Finn inspirasjon på Pinterest eller andre steder og rigg deg til med hobbyartikler og inspirerende musikk på høyttaleren. 


  - diy - putetrekk av 100% merinoull - 


  Håper dere alle får en nydelig søndag! :-) 

  Kontakt

 • 22.04.2017 - 12:12
 • Alle henvendelser gjøres pr. e-post til:

  maren.ab@outlook.com

  Nyttårsforsetter

 • 06.01.2017 - 22:18
 • I år som i fjor har jeg noen nyttårsforsetter. Jeg husker rett og slett ikke om jeg klarte å holde noen av de jeg satt meg i fjor, men når jeg ikke husker så sier det vel seg selv at jeg ikke holdt noen store i hvert fall. For mange er kanskje nyttårsforsetter klisje og noe som aldri blir holdt. Men det ER faktisk viktig å sette seg noen små mål for året som kommer. De må være realistiske, hvis ikke klarer man ikke å nå opp til de. 

  ♥ Jeg skal få et sunnere og bedre kosthold som gir meg mer overskudd og energi, samt at jeg skal trene regelmessig. Et sunt og balansert kosthold, og trening skal bli en del av livsstilen min, og ikke bare vare i korte perioder.

  ♥ Være et blidere og mer positivt menneske. Det er så viktig å la den positive energien styre over det som er negativt. Jeg må bli flinkere til å se det positive i ting, fremfor det negative. Jeg ønsker å bli enda mer imøtekommende og hyggeligere å være sammen med. 

  ♥ Planlegge måltider for én og én uke av gangen, og ukeshandle for den kommende uken hver mandag. De ukene jeg faktisk klarer å gjøre dette, så blir humøret mitt så mye bedre! Det er så deilig å ha mat i kjøleskapet til en hver tid, og det er så deilig å slippe å handle til middag hver eneste dag. Ved å gjøre dette sparer man faktisk både tid og penger. 

  ♥ Møte hver eneste helg med ren leilighet. Fredagsvasken gjør noe med humøret, og legger faktisk grunnlaget for en perfekt helg. Jeg klarer ikke å slappe av når ting rundt meg flyter, eller jeg vet at det et noe jeg burde ha gjort. Så ren og pen leilighet gir en blidere Maren :-) 

  ♥ Bli bedre på å lese pensum. Dette må jeg virkelig bli bedre på. Jeg kan ikke drukne i bøkene én uke før eksamensinnlevering. Det går bare ikke lenger. 

  ♥ Være mer i skogen med Lucas. Tidligere var vi på Sognsvann flere dager i uken, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til å prioritere det like ofte som før, men nå skal det bli bedre. Det gjelder bare å planlegge hverdagen sin bedre, og stå opp litt tidligere noen dager.   ♥ Ha rutiner i hverdagen. Inn under denne faller alt fra å rydde opp rot før man legger seg for kvelden, utnytte dagene mine bedre, stå opp tidligere osv. Det siste året så har jeg vært alt for sløv med dette. Jeg har latt rot ligge til morgenen etter, og det er jo virkelig ikke noe hyggelig å stå opp til rot. Det gir ikke meg en bra start på dagen i hvert fall. Det å komme seg opp tidligere om morgenen er også noe jeg må bli bedre på. Jeg kan ikke ligge å dra meg til klokken 11 de dagene jeg har fri. Jeg må komme meg opp tidligere, få mer ut av dagen og deretter nyte kvelden i sofaen og serier med god samvittighet. 

  ♥ Dra hjem til Hamar så fort mulighetene byr seg. Med skole, eksamener, jobb og alt som hører med livet vårt her i Oslo så har jeg rett og slett ikke fått vært hjemme på Hamar så mye som jeg kunne ønske, så de må vi prøve å gjøre noe med!

  ♥ Kildesortere! Denne er nesten litt flau å innrømme, men vi har nok søppeldunker til å kildesortere det meste. Det har bare sklidd litt ut de siste månedene. Alt for dårlig, jeg vet. Dette punktet er definitivt skjerpings! Vi må ta vare på miljøet vårt, og det kan vi faktisk bidra med ved å gjøre så små grep i hverdagen som å sortere søpla vår.

  ♥ Ta flere bilder med ordentlig kamera. Det er flere ganger jeg har angret bittert over at jeg ikke har tatt bilder med kameraet slik at vi senere har kunnet lage en fin fotobok av alle minner. Ofte er mobilen lett å ty til, men bildene blir jo også deretter og ikke alle egner seg godt nok til å pryde en fotobok.   Det er ikke de alt for store tingene, og ikke så alt for mange heller. Jeg gleder meg til hva 2017 har å by på, og jeg er spent på om jeg har klart å oppnå disse punktene som er skrevet over. Jeg skal klare det :-) 

  hits