hits

marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Alt er ikke en dans på roser

 • 14.03.2018 - 16:04
 • Dette kommer til å være et veldig personlig innlegg. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle publisere noe sånt på denne bloggen, men jeg føler for å skrive og jeg føler for å dele at livet mitt ikke er så perfekt som det fremstår på instagram og i andre sosiale medier.  

  Jeg skal ikke legge skjul på at livet mitt til tider er tøft. Alle har det tøft i perioder, og det er helt normalt. Vi skal tåle litt motstand, vi skal tåle å stå i det, og vi skal prøve å komme oss sterkere ut av det. Selvom det er vondt å stå i det som skjer, så må man prøve å fokusere fremover. Det blir bedre. Om det tar to dager, to uker, to måneder eller to år, så blir det bedre. Det bare vet jeg. Men hva gjør man når alt bare føles kjipt og leit i en allerede hektisk periode? Hvordan kommer man seg gjennom det? Jeg er sliten. Veldig veldig sliten. Både fysisk og mentalt. 

  Livet mitt har vært ganske kaotisk og sårbart de siste fire årene, selvom det selvfølgelig også har vært fint. Når jeg har trengt stabilitet og trygghet, så har alt gått i mot meg. Fy søren så tøffe disse årene egentlig har vært. Når alt kommer til alt så er jeg stolt av meg selv som har klart å se fremover og kommet meg igjennom disse årene. 20 år var jeg da livet ga meg et slag i trynet. Det var dritvondt for å si det mildt. Nettopp nyutdannet frisør med bestått svenneprøve og fast jobb. Nå begynner livet tenkte jeg. Jeg var lykkelig i samboerskapet mitt, vi skulle ta neste steg i livet og leve det typiske A4 livet med full jobb, bolig og det som hører til. Det typiske A4 livet jeg så gjerne ønsket meg og hadde sett frem til. Allerede før svenneprøven begynte kroppen min å reagere på kjemikaliene i salongen. Jeg fikk et kraftig utslett på ett sted i ansiktet. På venstre side av munnen. Jeg ble så lei meg og nedfor. For det første var det veldig vondt, og ingen salver eller kremer hjalp. Jeg gikk til legen og fikk henvisning til hudlege med flere måneders ventetid. Jeg ble 50% sykemeldt rundt november 2014 fordi det gikk så inn på meg psykisk og fordi jeg ville redusere mulighetene for at utslettet utartet seg enda mer. Det var et nederlag for meg å bli 50% sykemeldt som nyutdannet frisør. Jeg følte meg ikke bra i det hele tatt. Midt oppi dette her så døde en av mine aller nærmeste. En av de viktigste personene i livet mitt. En som betydde så utrolig mye for meg. Jeg får tårer i øynene bare av å skrive det. Gode, snille morfaren min.

  Januar 2015 kom og jeg ble 100% sykemeldt i påvente av hudelegetimen min i mars. Før jeg sa opp jobben min som frisør og kunne finne meg noe annet så ville jeg vite 100% hvilket stoff jeg var allergisk mot. For alt jeg visste så kunne det være vaskemiddelet jeg brukte hjemme, noen produkter jeg brukte på huden min, eller et virkestoff i hårfargene på jobb. Dagene i januar gikk, og NAV var utrolig vanskelig å forholde seg til. De stoppet sykepengene mine med det grunnlag at saksbehandleren min mente jeg kunne jobbe. Ja, jeg var selvfølgelig i stand til å være i arbeid, men ikke i jobben min som frisør. Jeg spurte han rett ut "mener du jeg skal si opp jobben min som frisør og søke jobb i kassa på Rema FØR jeg vet hva som forårsaker den allergiske reaksjonen min?". Ja svarte han. Hver samtale jeg hadde med saksbehandleren min endte i tårer. Jeg var frustrert, sårbar og følte meg tråkket på av velferdsetaten. Jeg har aldri vært borti et menneske som har tråkket meg så mye ned når jeg allerede lå på bunn som denne personen i NAV gjorde. Han mente det var MIN feil at jeg hadde fått en allergisk reaksjon fordi JEG valgte å utdanne meg til frisør. Han mente jeg måtte ta konsekvensene av det dårlige yrkesvalget jeg hadde tatt. Han tråkket meg ned fordi jeg var frisør. Er ikke frisører gode nok? Er det virkelig slik at NAV ser på frisøryrket som dårligere enn andre yrker? Jeg hadde runder på runder med NAV og gikk uten penger fra januar til mai. I en allerede tøff epoke av livet mitt, så ble det enda tøffere fordi jeg stod der uten mulighet for å klare meg økonomisk. Hadde jeg ikke bodd sammen med samboeren min så hadde jeg gått rett i kjelleren. Jeg klagde på behandlingen og måten NAV hadde håndtert saken min på, og fikk faktisk tilbakebetalt pengene jeg hadde krav på. Resultatet av hudlegetimen var at jeg ikke tålte virkestoffet PPD som ble benyttet i fargene salongen brukte. Jeg måtte derfor innse at jeg ikke lenger kunne jobbe som frisør, og klarte etterhvert å akseptere det. Så fort jeg fikk resultatet av legen så sa jeg opp jobben min som frisør og begynte å søke andre jobber. 

  Jeg søkte meg inn på bachelor i grafisk design på Høyskolen Kristiania, og fikk skoleplass fra høsten 2015. Følelsen av å måtte begynne på nytt var så vond. Det føltes for meg faktisk som et ordentlig nederlag. Jeg ville jo leve A4 livet med samboeren min og nå kom enda tre år i veien for det livet. Vi måtte vente enda tre år. Tre år som snart er ferdig. Jeg er ferdig utdannet innen tre måneder. Det har gått fort, men disse årene har også vært utrolig tøffe. Det er nå jeg kommer tilbake til begynnelsen av dette innlegget. Akkurat nå er jeg veldig sliten. Jeg studerer 100%, jobber mellom 50-60% ved siden av studier, og har det ganske tøft privat nå. Det er mye som skjer rundt meg, og jeg har vært sliten fysisk og mentalt i halvannet år. Jeg fikk meg deltidsjobb i november 2016, og det ble rett og slett tøffere enn jeg trodde å jobbe så mye ved siden av studier. Jeg vet at det er normalt å jobbe ved siden av studier, og at det ikke bare er jeg som er sliten av studenter rundt om kring, men dette er hvordan jeg har det, og hvordan jeg føler det. Hadde jeg hatt det trygge, stabile A4 livet jeg så gjerne ønsker, så hadde jeg fungert bedre der jeg må prestere som best. Istedenfor å bare måtte fokusere på to ting, så må jeg fokusere på tre. Jeg prøver så godt jeg kan å være den beste utgaven av meg selv for de rundt meg, men det er vanskelig når man ikke føler man får så mye igjen for det. Dette gjelder på alle tre punktene. Det er tøft å være den som gir og gir av seg selv, men som sjeldent får noe i gjengjeld. Jeg vet ikke hvordan jeg skal komme meg i gjennom det, og jeg håper det blir bedre. Jeg vet det blir bedre... men akkurat nå så er jeg bare så sliten. Jeg er umotivert, sliten, trist og sårbar. Det jeg elsker blir nedprioritert. Jeg elsker å utfolde meg kreativt, jeg elsker å være sosial og finne på gøye ting, og jeg elsker å drive med interiør og instagram, men sånn det er nå så bare orker jeg ikke. Jeg får mentalt aldri fri. Det er alltid en byrde som henger over meg, enten det er i forbindelse med noe privat, jobb eller skole. Jeg kan ikke huske sist jeg slappet av på sofaen med GOD samvittighet. Jeg går konstant rundt å føler at jeg ikke strekker til på noen punkter lenger. Jeg sliten og lei meg i en periode av livet mitt som jeg burde vært motivert og sprudlende som aldri før. Jeg har en bachelorgrad om tre måneder i en alder av 23 år. En bachelorgrad og en frisørutdannelse for å være korrekt. To utdannelser i relativt ung alder. Hvorfor klarer jeg ikke å glede meg over det? Hvorfor føler jeg at livet nok en gang bare gir meg et slag i trynet? Jeg ønsker meg bare det stabile, trygge A4 livet med folk rundt meg som er oppriktig glad i meg og som oppriktig bryr seg om meg. Det er bare det jeg ønsker.

  ---

  Jeg ønsker på ingen måte å sanke sympati og medfølelse. Jeg vil bare vise at realiteten er en helt annet enn fasaden man fremstiller på sosiale medier, og sånn tror jeg det er for de fleste. 

  Deilig søndag

 • 30.04.2017 - 16:42
 • God søndag! Denne dagen har jo bare flydd av gårde, plutselig var klokken snart fem allerede. Vi startet dagen med en lat morgen etterfulgt av deilig frokost før jeg dro videre på trening. Vi har også gått oss en deilig, lang tur i dag. Vi bor på Sinsen, så vi gikk ned til Torshov og fulgte Akerselva til Vulkan før vi gikk videre mot Aker brygge. Det er så deilig å gå litt i byen på søndager. I hvert fall når det er sol og deilig vær. Det kryr jo av folk i Oslo på denne tiden, og det er så herlig å se at så mange nyter vårsola. Vi kjøpte oss lunsj i en foodtruck på Aker brygge, etterfulgt av deilig kuleis langs brygga. Kan ikke skjønne at vi ikke har gått helt ned til byen tidligere! Herlighet, det er jo virkelig ikke langt, og en så koselig tur å gå. Akerselva, St. Haugen, Slottsparken og Aker brygge. Bedre søndagstur finnes omtrent ikke tror jeg. Ja, sånn bortsett fra skog og mark da :-)


  Jeg må beklage mobilbilder, men kameraet ble igjen hjemme i dag. 

  Ha en fin søndag videre, så blogges vi ♥

  Snart helg

 • 27.04.2017 - 21:38
 • Denne torsdagen har bare flydd avgårde. Jeg har endelig landet i sofaen etter en lang dag på jobb, og gud så deilig. Ingenting slår en time i sofaen etter senvakt før leggetid. Nå skal jeg lage meg en deilig skål med propud sjokoladepudding toppet med bær og kokos, og sette på en episode av superoppusserne. Jeg elsker det programmet! De skaper så utrolig mange flotte og funksjonelle hjem. 

  Tenk at det snart er helg allerede! Dagene går jo så fort om dagen, og det stresser meg litt i forhold til eksamen. Men jeg kommer vel i mål til slutt med denne eksamenen også. Når denne er levert er det bare èn eksamen igjen før vi reiser til Thailand. Ååå som jeg gleder meg til sol og varme med kjæresten min i hele 17 dager! 

  Ha en fin kveld videre ♥

  Favorittfrokost

 • 24.04.2017 - 13:50
 • Hei og god mandag! Her startet dagen med en god treningsøkt, og hva er vel bedre enn å starte uken med det? Favorittfrokosten er akkurat inntatt med hobbyinspirasjon på siden, og nå skal jeg i gang med eksamensjobbing hvert øyeblikk og det er planen for resten av dagen. Jeg tar en bachelor i grafisk design og har nå igjen litt over et år av studiet. Vi har litt ulike eksamensformer, og denne måneden har vi individuell hjemmeeksamen over 5 uker. Innlevering er 12 mai og det er jo ikke sånn alt for lenge til, så her må jeg bare jobbe det jeg kan. Kan fortelle mer om studiet senere :-) 


  - havregrøt med peanøttsmør, syltetøy uten sukker, kokosflak og jordbær - 

  Ha en flott mandag! 

  8 ting å gjøre på en søndag

 • 23.04.2017 - 13:22
 •  Er det fint vær kan du gå en deilig tur. Ta med venner, kjæresten eller familien på en gåtur i skog og mark eller i fjellet om du har det i nærheten. Dette er det beste jeg vet på søndager. Vi pleier å dra opp til marka i Oslo og går da et par timer i skogen. Så deilig for både to og firbeinte!


  - fjelltur i Lofoten i fjor sommer -

   Se på favorittserien din. Hva er vel bedre enn en skikkelig daffesøndag om været ikke er helt på din side en søndag. Lag deg en deilig kopp med noe varmt, finn frem litt oppskjært frukt og bær og snurr favorittserien din på skjermen. 

   Cafètur i byen. Det er så koselig å tusle rundt i byen en søndag. Nå er det jo perfekt temperatur ute til å nyte en deilig lunsj i sola utendørs. 

   Hjemmespa. Det er viktig å sette av tid til litt egenpleie i blant, og da er noen timer med hjemmespa helt perfekt. Finn frem bodyskrubb, barberhøvel, gode såper og kremer og tenn deilige duftlys på badet. 

   Er du opptatt av interiør og hjem så kan du dille litt hjemme. Dette elsker jeg å gjøre på søndager uten stress og noe man skal rekke. Fjern alle pyntegjenstander og plasser ut på nytt, bytt putetrekk på pynteputer og kjøp inn noen friske blomster fra Plantasjen. 

   Invitere familie eller gode venner på middag. Dekk et pent bort og lag en deilig middag med dessert til noen du er glad i. 

   Rydd i skuffer og skap på kjøkkenet. Dette synes jeg faktisk kan være veldig hyggelig om jeg vet jeg har god tid og setter på litt deilig musikk i bakgrunnen. Det å skape orden i skuffer og skap er så deilig. Det gir i hvert fall meg en bedre hverdag når jeg slipper å lete etter risen i 10 minutter før middagslaging ;-) 

   Være kreativ! Håndarbeid og diy-prosjekter er perfekt å holde på med på søndager. Finn inspirasjon på Pinterest eller andre steder og rigg deg til med hobbyartikler og inspirerende musikk på høyttaleren. 


  - diy - putetrekk av 100% merinoull - 


  Håper dere alle får en nydelig søndag! :-) 

  Kontakt

 • 22.04.2017 - 12:12
 • Alle henvendelser gjøres pr. e-post til:

  maren.ab@outlook.com

  Nyttårsforsetter

 • 06.01.2017 - 22:18
 • I år som i fjor har jeg noen nyttårsforsetter. Jeg husker rett og slett ikke om jeg klarte å holde noen av de jeg satt meg i fjor, men når jeg ikke husker så sier det vel seg selv at jeg ikke holdt noen store i hvert fall. For mange er kanskje nyttårsforsetter klisje og noe som aldri blir holdt. Men det ER faktisk viktig å sette seg noen små mål for året som kommer. De må være realistiske, hvis ikke klarer man ikke å nå opp til de. 

  ♥ Jeg skal få et sunnere og bedre kosthold som gir meg mer overskudd og energi, samt at jeg skal trene regelmessig. Et sunt og balansert kosthold, og trening skal bli en del av livsstilen min, og ikke bare vare i korte perioder.

  ♥ Være et blidere og mer positivt menneske. Det er så viktig å la den positive energien styre over det som er negativt. Jeg må bli flinkere til å se det positive i ting, fremfor det negative. Jeg ønsker å bli enda mer imøtekommende og hyggeligere å være sammen med. 

  ♥ Planlegge måltider for én og én uke av gangen, og ukeshandle for den kommende uken hver mandag. De ukene jeg faktisk klarer å gjøre dette, så blir humøret mitt så mye bedre! Det er så deilig å ha mat i kjøleskapet til en hver tid, og det er så deilig å slippe å handle til middag hver eneste dag. Ved å gjøre dette sparer man faktisk både tid og penger. 

  ♥ Møte hver eneste helg med ren leilighet. Fredagsvasken gjør noe med humøret, og legger faktisk grunnlaget for en perfekt helg. Jeg klarer ikke å slappe av når ting rundt meg flyter, eller jeg vet at det et noe jeg burde ha gjort. Så ren og pen leilighet gir en blidere Maren :-) 

  ♥ Bli bedre på å lese pensum. Dette må jeg virkelig bli bedre på. Jeg kan ikke drukne i bøkene én uke før eksamensinnlevering. Det går bare ikke lenger. 

  ♥ Være mer i skogen med Lucas. Tidligere var vi på Sognsvann flere dager i uken, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til å prioritere det like ofte som før, men nå skal det bli bedre. Det gjelder bare å planlegge hverdagen sin bedre, og stå opp litt tidligere noen dager.   ♥ Ha rutiner i hverdagen. Inn under denne faller alt fra å rydde opp rot før man legger seg for kvelden, utnytte dagene mine bedre, stå opp tidligere osv. Det siste året så har jeg vært alt for sløv med dette. Jeg har latt rot ligge til morgenen etter, og det er jo virkelig ikke noe hyggelig å stå opp til rot. Det gir ikke meg en bra start på dagen i hvert fall. Det å komme seg opp tidligere om morgenen er også noe jeg må bli bedre på. Jeg kan ikke ligge å dra meg til klokken 11 de dagene jeg har fri. Jeg må komme meg opp tidligere, få mer ut av dagen og deretter nyte kvelden i sofaen og serier med god samvittighet. 

  ♥ Dra hjem til Hamar så fort mulighetene byr seg. Med skole, eksamener, jobb og alt som hører med livet vårt her i Oslo så har jeg rett og slett ikke fått vært hjemme på Hamar så mye som jeg kunne ønske, så de må vi prøve å gjøre noe med!

  ♥ Kildesortere! Denne er nesten litt flau å innrømme, men vi har nok søppeldunker til å kildesortere det meste. Det har bare sklidd litt ut de siste månedene. Alt for dårlig, jeg vet. Dette punktet er definitivt skjerpings! Vi må ta vare på miljøet vårt, og det kan vi faktisk bidra med ved å gjøre så små grep i hverdagen som å sortere søpla vår.

  ♥ Ta flere bilder med ordentlig kamera. Det er flere ganger jeg har angret bittert over at jeg ikke har tatt bilder med kameraet slik at vi senere har kunnet lage en fin fotobok av alle minner. Ofte er mobilen lett å ty til, men bildene blir jo også deretter og ikke alle egner seg godt nok til å pryde en fotobok.   Det er ikke de alt for store tingene, og ikke så alt for mange heller. Jeg gleder meg til hva 2017 har å by på, og jeg er spent på om jeg har klart å oppnå disse punktene som er skrevet over. Jeg skal klare det :-)