marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Diy bokmerker

 • 28.04.2017 - 10:38
 • Her kommer en oppskrift på hvordan du enkelt kan lage dekorative bokmerker. De er virkelig supersøte og ikke minst dekorative. Det beste av alt er at dette lille diy-prosjektet er gjort på ca. 10 minutter. Bokmerkene egner seg utmerket som gaver til noen du er glad i også. Lag personlige bokmerker til hele familien da vel! :-) 

  DU TRENGER: 

  Stoff
  Garn
  Litt tykt papir
  Limpistol
  Saks

  SLIK GJØR DU:

  1. Begynn med å klipp til ønsket størrelse på papiret. Jeg klipte ut en bit fra omslaget til et gammelt magasin som hadde litt tykkere og stivere papir enn et vanlig kopiark. 

  2. Lim så fast papirbiten i stoffet. Brett inn den ene kanten på stoffet og lim så på baksiden av papiret. 

  3. Brett så inn bunnen på stoffet og lim fast. Gjør det samme på den andre siden (toppen) også. 

  4. Brett så inn kanten på langsiden. Pass på her at kantene flukter når du legger stoffbiten over til andre bretten. 

  5. Lim så fast langs kortsiden i bunn og langs hele langsiden. 

  6. Nå skal du lage dusken til bokmerket. Klipp ut en annen bit av det litt tykke papiret og brett dobbelt slik at du får en åpning i bunn. Surr så på garn rundt papirbiten. Når du har surret nok garn rundt papirbiten så trer du en tråd under garnet og knyter i topp. 

  7. Legg så en saks mellom åpningen på papirbiten og klipp garnet i bunn. Trådene dine henger nå sammen i toppen der du knøt i en tråd. 

  8. Fjern papirbiten og knyt så en tråd rundt dusken ca. 1 cm ned fra toppen. Klipp så av de lange trådene. NB: behold lengde på trådene i toppen. Dusken er da ferdig. 

  9. Knyt så sammen tråden i toppen og klipp av slik at den blir ca. 1-2 cm lang. Dette er tråden som skal limes fast i bokmerket. Legg så tråden inn i åpningen på den åpne siden og lim sammen. Ferdig!   Håper du likte oppskriften og vi prøve deg på å lage bokmerker! :-) 

  Én kommentar

  veronicarood

  28.04.2017 kl.10:40

  De var så fine! Jeg skal lage meg et par ihvertfall <3

  Skriv en ny kommentar

  hits