marenaab

Hverdagen, interiør, diy-tips og annet.

Slik lager du silkeleire

 • 25.04.2017 - 09:14
 • Silkeleire er helt supert å lage pynt av. Deigen er utrolig enkel å jobbe med og blir helt hard når den er tørr. Den kan også males over med hobbymaling om man ønsker det, men jeg synes den har en fin farge slik den er. Det beste med hjemmelaget silkeleire må være at den nesten er gratis å lage. 

  SLIK LAGER DU SILKELEIRE:

  ♥ En koppdel maisennamel 
  ♥ To deler fint bordsalt
  ♥ To deler kaldt vann

  Hell vannet i en kjele og tilsett maisennamelet. Rør dette godt sammen før du så tilsetter saltet. Sett på varmen på plata og rør hele tiden til det får en stadig tjukkere konsistens. Jeg brukte en slikkepott til dette og det fungerte bra. Når det har kokt inn til en deig er den ferdig. 

  Legg så deigen over på et bakepapir på benken og klem den ganske flat. På denne måten kjøles den fortere ned. Når deigen er avkjølt strør du litt maisennamel på benken og elter deigen i dette på samme måte som med en bolledeig. Hvis deigen fortsatt er litt klissete så knar du inn litt mer maisennamel. 

  Når du er fornøyd med konsistensen på deigen så er det bare å begynne å forme den slik du ønsker. Jeg kjevlet den flat og trykte ut stjerner ved hjelp av en pepperkakeform. Hullene trykte jeg ut med sugerør. 

  Figurene kan enten lufttørke eller tørkes i ovnen på 100 grader i ca. 1 time med ovnsdøra på gløtt. 

  Kos deg med silkeleiren og bruk fantasien til å skape noe fint ♥

  Én kommentar

  Victoria Larsen

  25.04.2017 kl.09:40

  Så stilig! :D

  Skriv en ny kommentar

  hits